Wedstrijden

26 september 2020 Bakkum

De eerste rit van de Langafstandsruiters zit er weer op. Het was een prachtige wedstrijd, precies zoals ik me had voorgesteld, echt een alternatieve manier van endurance. We hadden de grens gesteld op 20 deelnemers vanwege Corona, maar door afzeggingen startten er maar 13. Dat was eigenlijk wel knusser en qua kosten springen we er dan ook uit.

Eerst maar de uitslag:

Bij de ‘normale’endurance zou iedereen afgekeurd zijn (te lage snelheid) maar hier viel iedereen in de prijzen! Het terrein is ook zwaar, we maakten ons van te voren er zorgen over. Het is zwaarder dan vrijwel alle normale endurance parcoursen. Maar iedereen paste zijn snelheid aan. We hadden van te voren al extra herkansingen voor de hartslag in het reglement ingebouwd, maar dat was absoluut niet nodig! Iedereen kon bij de finish meteen aanbieden en had een hartslag <64! Na afloop was het een mooi gezicht, allemaal ontspannen rustig hooi etende paarden op het parkeerterrein. Niks gedoe met koelen, spanning, alle paarden waren meteen goed.

Bij de voorjaarsrit hadden we Heemskerk als startplaats gekozen vanwege a) de ruime parkeerplaats met zat mogelijkheden voor trailers, en b) omdat daar een redelijk makkelijke route was van 20 km. Nu moesten we starten in Bakkum, en van daar uit is de route van ong 20 km niet echt licht te noemen.

We hebben gekozen voor een route, waarbij de zwaarste stukken in het begin zitten, met diverse mogelijkheden om er mee op te houden en naar het beginpunt terug te gaan. Maar dat was gelukkig helemaal niet nodig.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is routebakkumsept202.jpg

Dit is mijn normale trainingsrondje Castricum, eerst de Noordlus linksom, daarna de Zuidlus. De Noordlus heeft veel rul zand, de Zuidlus veel minder.

De route wat uitvergroot, de Noordlus:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Noordlus.jpg

En de Zuidlus:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Zuidlus.jpg

Hierop zie je duidelijk, welke afslagen je niet moet nemen.

Om half negen startte de eerste. Alexandra, onze dierenarts, wist moeiteloos een keurige routine op te bouwen voor het voorkeuren, dat regelde ze gewoon zelf.

voorkeuring

We gebruikten Action-hesjes om de deelnemers goed zichtbaar te houden, maar daar staan geen nummers op. Daarom het Duitse systeem, met veekrijt het nummer op de bil van het paard. Hier hebben we Channa met de NRPS’er First Diamond

locomotie voorkeuring

De eerste oversteek met Ruth en Janneke, de winnaars, zo bleek later. Om bij de start te komen hadden ze al meer dan een uur gelopen!

Hier voor de oversteek terug, voor het terras van de Johanneshof.

Hier de Tinker en de Tinker/Ijslander van Joke en Marianne.

Na de Finish staat hier tevreden Fie, onze eigen 26 jarige Haf met Dorine

En toen kregen we de prijsuitreiking!

Hier met de trotse voorzitter.

Iedereen op Corana afstand, constateerde de PWN achteraf tevreden.

Hier krijgt Marianne (die van de Ijslander/Tinker) haar prijs van Jantine. Iedereen kreeg een prijs, met ook een fraai stalplaatje:

18 april Heemskerk, de wedstrijd die niet doorging vanwege Corona

De start is op parkeerterrein Oudendijk (https://www.google.com/maps/place/Parkeerplaats+Oudendijk/@52.5124323,4.6300935,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xaab8cae2b819d6fa!8m2!3d52.5124323!4d4.6300935 ) bij Heemskerk.

We hebben het niet te moeilijk gemaakt, er is een lus van 20,4 km, en wie meer wil kan hem nog een keer doen, dus 40.8 km.
De voorlopige planning is, dat degenen die de 40,8 km willen rijden om 8 uur beginnen. Gezien de locatie, is een massastart niet mogelijk, dus klasse 2 start om de 5 minuten. Klasse 1 ruiters starten vanaf 8u30 ook om de 5 minuten.