Wedstrijden

Tja, het Corona virus verandert alles.

Zoals nu  duidelijk wordt, kan de wedstrijd niet doorgaan.  Zodra de wereld weer normaal wordt, vragen we toestemming aan bij de PWN voor een wedstrijd.

Goed nieuws!

We hebben de goedkeuring binnen van de PWN voor een Langeafstandsrit op zaterdag 18 april!


De start is op parkeerterrein Oudendijk (https://www.google.com/maps/place/Parkeerplaats+Oudendijk/@52.5124323,4.6300935,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xaab8cae2b819d6fa!8m2!3d52.5124323!4d4.6300935 ) bij Heemskerk.


We hebben het niet te moeilijk gemaakt, er is een lus van 20,4 km, en wie meer wil kan hem nog een keer doen, dus 40.8 km.
De voorlopige planning is, dat degenen die de 40,8 km willen rijden om 8 uur beginnen. Gezien de locatie, is een massastart niet mogelijk, dus klasse 2 start om de 5 minuten. Klasse 1 ruiters starten vanaf 8u30 ook om de 5 minuten.

Van de tot nu toe opgegeven paarden zijn de volgende rassen bekend: Draver, Tinker, KWPN, IJslander-Tinker, Andalusier, percheron x comtois , newforest, halve newforest, Arabier

Wil je meedoen? Meld je aan op rein@duijts.nl met je naam, paard, paardras, paardleeftijd en gewenste afstand. Kosten €30.- . We moesten een maximum noemen bij de PWN in verband met de normale recreanten, dus deelname-aantal is beperkt.

voor de wedstrijd geldt:

REGELS:

Voor de wedstrijd moet het paard gekeurd worden door de dierenarts. Vaccinaties hoeven niet getoond te worden, dat is de verantwoordelijkheid van de eigenaar. De dierenarts bekijkt de toestand van het paard, de hartslag (moet beneden de 64 zijn) en de locomotie (je moet een stukje draven met het paard aan de hand). Het oordeel van de dierenarts is beslissend voor je deelname.

Na 20,4 km. De hartslag wordt meteen na binnenkomst gemeten. Die dient beneden de 64 te zijn. Het is aan te raden om de laatste km te stappen met je paard. Als je ernaast loopt gaat de hartslag nog sneller na beneden. Mocht de hartslag niet beneden de 64 zijn, dan krijg je twee keer, met een kwartier tussenpoos, de tijd om je paard aan te bieden. Ondertussen loopt je tijd wel door. Is hij dan nog steeds te hoog, dan wordt je paard afgekeurd en sta je niet in het klassement. 30 minuten na het eind moet je je paard aanbieden voor de nakeuring, ook als je afgekeurd bent (de dierenarts moet bekijken of hij wel op transport kan). Daar wordt de conditie van je paard, de hartslag (<64) en de locomotie beoordeeld.

Als de hartslag de eerste keer na 20,4 km meteen beneden de 64 is, kan je besluiten om een tweede ronde te gaan rijden, dat moet je meteen aangeven aan de dierenarts, en die moet toestemming geven na een beoordeling van de conditie van het paard door oa een locomotietest. Daarna moet je 30 minuten pauzeren met je paard voordat je aan de tweede ronde begint. Na 40.8 km. De hartslag bij binnenkomst is nu niet belangrijk. Maar na 30 minuten moet je aanbieden voor de nakeuring. Daar wordt de conditie van je paard, de hartslag (<64) en de locomotie beoordeeld.

We hebben voor deze rit een maximale snelheid ingesteld van 14 km per uur. Dat op verzoek van de PWN, maar ook in onze ervaring lijkt me dat hogere snelheden op dit terrein onverantwoord zijn.

We organiseren nu een eerste wedstrijd in het duingebied bij Castricum. Maar iedereen kan ook een wedstrijd organiseren

Heb je een idee voor een aardig traject van zo’n 20 km (met 2×20 heb je meteen ook een klasse 2), een startplaats waar zo’n 30 trailers kunnen staan en al wat mensen die kunnen helpen, mail me! Omdat het niet zo rigide geregeld hoeft te worden, kan het organiseren van een wedstrijd een stuk eenvoudiger zijn (deelnemers hoeven geen lid te zijn, geen afdracht aan de KNHS, er kan een plaatselijke dierenarts geregeld worden, je hoeft niet een stichting te zijn, ik maak zo een pagina of bericht aan op deze site).
Voor ‘mijn wedstrijd’ wil ik ook alle maneges in de omtrek afgaan met een affiche voor de wedstrijd, iedereen kan immers meedoen!

Ik heb het in Duitsland gezien, de plaatselijke paardenclub, kan zo een endurancewedstrijd organiseren. Hebben ze dat een keer gedaan, dan kan er na twee maanden weer een komen.